Na podujatí Dni Sabinova 2008 sa predstaví 800 účinkujúcich zo 7 krajín

06.06.2008 Sabinov

Sabinov 6. júna (TASR) – Na piatom ročníku podujatia Dni Sabinova 2008, ktoré sa uskutoční 8. – 14. júna, očakávajú organizátori 40.000 návštevníkov.
Predstaví sa viac ako 800 účinkujúcich zo siedmich krajín. Okrem zástupcov slovenských umeleckých súborov vystúpi vyše 280 zahraničných účinkujúcich z Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny, Portugalska a Turecka.
Podujatie sa začína v nedeľu 8. júna premiérou divadelnej komédie 1 + 1 = 3, ktorú pre divákov pripravilo ochotnícke divadlo mestského kultúrneho strediska v réžii Petra Cibulu. V priebehu týždňa sa uskutoční viac ako 20 programov, v ktorých vystúpia účinkujúci 30 hudobných, tanečných a dramatických súborov.
\"Podujatím dávame priestor predovšetkým mládeži, aby prezentovala svoje umenie a šikovnosť pred takýmto veľkým publikom. Tešíme sa, že naše pozvanie prijali hlavne priatelia z partnerských miest, \" uviedol pre TASR primátor Sabinova Peter Molčan.
V športových areáloch sa bude konať viacero súťaží a turnajov. Jedným z nich bude aj 8. ročník súťaže stredoškolákov v netradičných športoch PENTAPOLITANA, do ktorého sa v tomto roku zapojí 14 stredných škôl z Prešova, Košíc, Levoče, Bardejova a Sabinova.
\"Len nedávno sme podpísali dohodu o vzájomnej spolupráci s tureckým mestom Čubuk, ktoré je jedným z predmestí hlavného mesta Ankara. Vzhľadom na to, že členmi delegácie budú aj tureckí podnikatelia z oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a stavebníctva, pripravili sme počas ich návštevy workshop, na ktorom môžu o svojich aktivitách diskutovať z podnikateľmi nášho regiónu, \" povedal na margo stretnutia Molčan.
V rámci Dní Sabinova otvoria 12. júna 36. ročník tradičného Sabinovského jarmoku, ktorý je považovaný za jeden z najstarších na Slovensku.
Podujatie pripravil Mestský úrad v Sabinove v spolupráci s mestským kultúrnym strediskom a základnými školami. Náklady na jeho organizáciu sa pohybujú vo výške 1,5 milióna korún (49.469 eur). Časť výdavkov budú hradiť z grantu Európskej komisie, ktorá na toto medzinárodné stretnutie miest poskytla finančnú dotáciu 20.000 eur (606.440 korún) v rámci projektov podporujúcich kultúru a vzdelávanie.
 

Vyberte región